Category

Hoe kiest u een taxi?

 

Een taxi kan meerdere bestemmingen aandoen in één rit – er zijn gewoonlijk een aantal genummerde telefoonpalen van waaruit alle taxi’s een route uitstippelen. Dit proces wordt herhaald tot er een taxi beschikbaar is. Als u klaar bent om een taxi te huren, vindt u ze in de hoofdstraten en winkelcentra, onder meer langs de Manaiapiti-helling en de Kalloniou-straat in de buurt van het GE-gebouw. U kunt ze ook vinden bij de benzinestations en hotels. Taximeters zijn geïnstalleerd in taxi’s, maar ook op hoofdstations en luchthavens.

Als je klaar bent om te reserveren, vergeet dan niet het registratienummer van de taxichauffeur te noteren. Als u vervolgens met dat nummer rijdt, weet u dat de taxi geregistreerd staat bij het ministerie van vervoer en niet bij een particulier taxibedrijf.

U kunt van tevoren een taxi reserveren: telefonisch, online of via uw mobiele telefoon. Als u een vakantieperiode van 3 dagen hebt, kunt u ook vooraf een taxi reserveren en een gratis extra dag krijgen. Bovendien kunt u online reserveren op de go-to-go website van het taxibedrijf. Naast het reserveren van taxi’s per telefoon, kunt u hetzelfde doen met de go-to-go website.

Denk eraan, als je een taxi gaat gebruiken om naar het buitenland te gaan, moet je altijd vragen om een agent te zien. Zelfs als de taxi niet via uw online boeking is geboekt, moet u het nummer van de geregistreerde agent van het taxibedrijf hebben. Voor de landen in het Midden-Oosten moet je natuurlijk de geregistreerde agent gebruiken.

Gebruik de hotelkluis

Zorg altijd goed voor jezelf of de mensen die je achterlaat als je in een hotel bent. Leg geen waardevolle spullen in de hotelkluis totdat u veilig bent. Ook als je niet op je kamer bent, laat je waardevolle spullen in de hotelkluis achter slot en grendel. En laat geen eten op je kamer staan als je uit bent, het is heel makkelijk om in een ander restaurant te eten dan je kamer.

Wanneer u naar het buitenland reist, moet u alle rode waarschuwingen op de gele borden onthouden die buiten elk gebouw zijn opgehangen. U moet ook een legende in uw tas meenemen wanneer u een bank, ikini tan zonnestudio of een andere dergelijke instelling bezoekt. Draag een deken, handdoeken en een hoed, het is een goed idee om handschoenen te dragen die wasbaar zijn.

Pak veel geduld in

Als u geduldig bent, kunt u vertragingen op luchthavens overwinnen. Begin met het boeken van een vlucht via een betrouwbaar reisbureau en volg daarna de rest van het advies in dit artikel. Ten eerste moet u contact opnemen met uw verzekeringsagent om hen te informeren over de noodzaak om verzekerd te reizen. Over het algemeen zullen mensen die niet gedekt zijn het verschil moeten betalen, maar degenen die wel gedekt zijn, moeten vaak een beetje extra betalen.

Bewaar je geduld

Het kan zijn dat u uren of zelfs dagen moet wachten op een terugvlucht, maar u moet altijd geduld hebben. Je zult op de uitkijk moeten staan voor de deal van het uur, het beste wat je kunt doen is geduldig en realistisch zijn over je situatie. Soms krijgen mensen een slechte deal bij een Tradition luchtvaartmaatschappij omdat ze een algemene discount luchtvaartmaatschappij zijn en je kunt het ze niet kwalijk nemen.

Je bent op vakantie, het is tijd om te ontspannen.

Helaas zijn sommige mensen niet geschikt voor langeafstandsreizen. Het is mogelijk om vrij lange trajecten af te leggen met een bus of zelfs met een cruiseschip. Je bent veel beter uitgerust om een beetje jam aan te kunnen dan met een krap budget. Je bent veel beter voorbereid om de kosten van een cruise of tour deal aan te kunnen. Je bent beter in staat om de beste deal te vragen, dus maak je geen zorgen, spaar wat extra geld voor je reis.

Kijk uit voor de verborgen kosten van short haul deals

Veiligheid is waarschijnlijk een belangrijke prioriteit bij korte reizen, vooral op de weg. Het is een goed idee om een goede camera-uitrusting en een goede opwarmer mee te nemen. Deze zijn allebei essentieel, samen met alle andere uitrusting die u meeneemt.

Uw maaltijden

Gebruik waar mogelijk de ultieme kostenbesparingstip. Neem bijvoorbeeld een voorverpakte maaltijd in plaats van hem zelf te bereiden. Als je niet zo’n zin hebt om zelf te koken, ga dan naar de dichtstbijzijnde fastfoodzaak. Geniet van de smakelijkheid van het eten dat je meeneemt – was alleen je handen niet na afloop!

Als u zich in uw hotel afwast, verwacht dan een handdoek, geen emmer. Waar u ook komt, zie altijd een waterdichte ongeopende emmer. Als het moet, gebruik dan de shampoo/conditionerlijn van het hotel in de wasbak in de badkamer en houd het toiletpapier uit de buurt van uw vuile kleren.

En last but not least, wees voorzichtig in treinen en taxi’s. Gebruik een taxipas zonder geldautomaat en houd je altijd goed vast. De kans is groot dat je de anonieme gezichten van de mensen die naast je zitten nooit zult kennen.

Lees meer:

Taxi Breda

Taxi Breda Schiphol

Goedkope taxi Breda