Category

De nieuwe-auto-geur

Autogeuren

 

De geur van een nieuwe auto ontstaat wanneer het interieur van een voertuig dat wordt gebruikt om een nieuwe functie te testen, wordt verwarmd, aan de lucht wordt blootgesteld, en vervolgens wordt afgekoeld. De koelere lucht heeft de neiging sneller te verdampen, en wanneer dit gebeurt, worden de moleculen die op de oppervlakken van de onderdelen liggen die normaal het interieur van de auto koelen of beschermen, ontdaan van hun atomen, waardoor een geur ontstaat dieCombinatie van de dampen van de koelere lucht en de sterke gassen van de motor kan leiden tot een spontaan ontbrandende geur die typisch ontstaat wanneer een onderdeel dat werd verwarmd, wordt blootgesteld aan koelere lucht.

Veel consumenten zijn in de war door dit scenario en beseffen niet dat de verdampingsgeur eigenlijk de oorzaak is van hun bezorgdheid. Om dit verder uit te zoeken, kunnen autofabrikanten gebruik maken van een mechanisme dat Free-Flow Emission System wordt genoemd, waardoor motoren brandstof vollediger verbranden. Dit systeem staat bekend als OEM-koelvloeistof en stelt motoren in staat de VOS sneller op te vangen en af te voeren dan eigenlijk mogelijk is wanneer de motor in een gesloten omgeving draait. Dit systeem is verantwoordelijk voor het verwijderen van een deel van de schadelijke stoffen uit de uitlaat terwijl ze in het voertuig ontstaan.

Er is in wezen geen manier om van de van nature aanwezige verdampingsgeur af te komen. Een methode om deze geuren te verwijderen zou kunnen zijn om de auto in een garage of onder een luchtige donkere overkapping te parkeren en de auto de frisse buitenlucht in te laten ademen. Zelfs dan kan het wat werk kosten om de geur substantieel te verminderen.

Hier volgen een aantal tips om die muffe autogeur uit de auto te verwijderen, of die nu van de motor of het interieur komt:

– Exterieur: Het wassen van de auto en het in de was zetten van de buitenkant helpt bij het verwijderen van straatvuil en zout. Dit zal helpen om de lak te behouden. Het is een goede gewoonte om de buitenkant ongeveer eenmaal per jaar in de was te zetten, en daarna nog eens om de 6 maanden.

– Interieur: Het reinigen van de bekleding en vloerbedekking van het interieur is een goede manier om vocht uit het interieur te verwijderen. Dit zal helpen om het relatief schoon en geurvrij te houden. De producten die voor dit doel zijn ontworpen, zijn ook ontworpen met het oog op veiligheid en duurzaamheid.

– Kleverig Gips: Vermijd de neiging om de geur van kleverig Gips op te pikken in de geweven stoffen, die alleen een gomachtige residu op het oppervlak zal achterlaten. De meeste commerciĆ«le schoonmaakmiddelen hebben een detergent dat het gips zal oplossen.

– doorbraak-deur: Als u de muffe autogeur niet uit het interieur kunt verwijderen door alleen het tapijt te wassen, gebruik dan een tapijt- of bekledingsshampoo en een beetje van een glasreiniger die u bij de kruidenier koopt. Deze dringen in de vezels van de bekleding en zorgen ervoor dat het reinigingsmiddel wordt opgenomen. Het is belangrijk dat u de reiniger enkele minuten op het oppervlak laat zitten zodat het zachter wordt, en vervolgens het oppervlak onder hoge druk afspoelt, waarbij u erop let dat u niet te hard wrijft.

– moeiteloze verzorging van de auto: Net zo belangrijk als het uitzoeken en onderhouden van de algemene conditie van de auto is het onderhoud van de bestuurders- en passagiersstoelen. Dit kan geurtjes en vlekken voorkomen of verhelpen die kunnen blijven hangen nadat de auto heeft gereden.

Het maakt niet uit wat voor soort auto zorg producten die u kiest om te zorgen voor uw auto, zorg ervoor dat u met behulp van een die veilig is op het oppervlak van uw voertuig. interacties tussen verschillende reinigingsmiddelen kunnen leech off sommige van de geur of de duur van auto shampoo zal niet effectief reinigen terwijl op hetzelfde moment doen niets om daadwerkelijk de zwaar vervuilde auto oppervlak terug te krijgen naar de oorspronkelijke schone staat.

Lees meer:

Autoparfum

Autogeurtjes