Category

Hoe bepaal je de prijs van een auto?

Garage Sint Maartensdijk

 

Garage is een werkplaats waar auto’s worden gerepareerd. Soms verwijst een garage ook naar een benzinepomp. De garage is vooral ontstaan uit de plaatselijke smederijen, waar het ambacht van smeden steeds meer werd vervangen door het repareren van machines en auto’s. In een garage vindt men vaak een brug, waarop auto’s worden gerepareerd. Soms is er een zogenaamde smeerput. Andere gereedschappen zijn een luchthamer en een uitlijninrichting.

Opknappen is het proces van het repareren van een auto. Het opknappen omvat schoonmaken, verven, waxen van de wielen, restauratie van de wielen, geluidsisolatie en het aanbrengen van vervangingsonderdelen. De motor wordt gewoonlijk opnieuw afgedicht. Het interieur van de auto wordt gereinigd, met inbegrip van stofzuigen, schrobben en schoonmaken van de stoelen, de vloer, de hemelbekleding en de deurpanelen. Er is een proces om de staat van de auto te beoordelen en te bepalen of hij moet worden gerepareerd of verkocht. Gewoonlijk omvat dit proces de externe inspectie van de carrosserie, de inspectie van de aanrijding en de teer, de vergelijking van de originele onderdelen met de opgeknapte en als laatste de inspectie van de rijdende staat.

Het vervalsen en verkopen van een auto is een noodzakelijke stap in het vak. Er zijn gevestigde en gespecialiseerde forums op het internet die autobezitters, verzamelaars en liefhebbers helpen om elkaar te vinden. Deze personen helpen eigenaars, door hen informatie uit de eerste hand te geven over de status van hun auto’s. Zij bieden ook hun technisch advies. Deze forums geven ook informatie die relevant is voor uw auto, zoals reparatie en onderhoud, kopen en verkopen, aanpassen, racen, enz. De leden van deze forums staan bekend als autoliefhebbers, fixers, modifiers of ricers.

Het kopen van een zeldzame of antieke auto is gecompliceerder dan het kopen van een gewone auto. Er komen heel wat procedures bij kijken, waaronder het lezen en inspecteren van de auto. Na afloop van de procedure wordt een overeenkomst getekend. Deze bevat de prijs waartegen de auto zal worden verkocht, de voorwaarden en de wijze van betaling. De persoon die de auto aanbiedt, wordt de “koper” genoemd. De verkoper wordt de “Verkoper” genoemd. Er kan een soort belasting worden geheven. De betaling wordt gedaan in termen van de hoeveelheid ongemunt zilver of van de aankoopprijs van de auto. Eenvoudiger gezegd: een zilveren dollar is hier altijd waard.

Er is een gezegde dat luidt: “Een goede auto is nooit te goedkoop om te kopen.” Dit geldt vooral bij de aanschaf van een duur model zoals een Ferrari, Lamborghini of een Porsche. Het prijskaartje van dergelijke auto’s kan met recht worden genoemd. Daarom is het altijd beter om de prijzen van auto’s en hun waarden op verschillende plaatsen te controleren en na te gaan of de prijs te rechtvaardigen is of niet. Een methode om de prijs van een auto te bepalen kan het gebruik van een online prijsservice zijn, zoals keencars.com of valuertips.com.ys

Andere dan de techniek van het controleren van de prijzen op verschillende webdiensten, kan men ook kijken op de verkoop pagina’s van verschillende autodealers in de lokale zelf. Dit helpt een om een eerlijk idee van de fluctuatie van de prijzen en de waarde van auto’s in de markt te krijgen. De prijzen van auto’s zijn tikkeltje meer onzeker op de weekdagen. Het is dus raadzaam om auto’s te kopen in het weekend of in de vroege avond. Autohandelaars hechten een zuiver economische waarde aan de grote weekendverkopen. Maar de echte waarde ligt hier, want de dealers werken op doorlopende basis en moeten ook hun brood verdienen.

De methode om de prijs van een auto vast te stellen verschilt van dealer tot dealer. Maar er zijn drie basisopties om de prijs van een auto vast te stellen: de dealer, de veiling en de straat. De dealers gebruiken de veilingprijs, terwijl de veilingprijs de groothandelsprijs is. De straatprijs is de prijs die beschikbaar is voor de dealer. Alle prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals, de vraag op de markt, de wenselijkheid van het model, de onderhoudsuitgaven, ongelukken, ongevalgeschiedenis, kleur, de locatie, de prijs en de andere verwante diensten.

Lees meer:

Garage Sint Maartensdijk

Autobedrijf Sint Maartensdijk