Category

In de fabriek gemaakte remschijven vervangen

Er is mij verteld dat het vervangen van in de fabriek gemaakte remschijven erg gevaarlijk is en dat ik gecertificeerd moet zijn als automonteur voordat ik dit probeer. Het is echter niet zozeer de certificering die nodig is, maar enige kennis van de betrokken machines. De onderdelen voor de klus zijn gemakkelijk verkrijgbaar via gerenommeerde winkels. Remschijven gemaakt van gewoon materiaal zijn op de markt te vinden voor een prijs die niet al te slecht is en de service is absoluut anium. Ik heb informatie dat sommige in de VS gemaakte velgen zelfs lichtmetalen velgen zijn die direct oplichten.

Ik kwam erachter dat de remklauwen, remblokken en remschijven dezelfde zorg en onderhoud nodig hebben als de remschijven. U hoeft dus niet speciaal naar een garage te gaan om de remonderdelen te vervangen. Dezelfde tools zijn nodig en ze hanteren een vergelijkbare procedure. Remklauwen moeten vaker met een borstel worden schoongemaakt dan met de pads. Zorg ervoor dat u zowel de voor- als de achterwielen schoonmaakt. Bij luchtverlies uit het rempedaal, niet op de rem trappen. Krachtiger pedaal zorgt ervoor dat het pedaal sneller verslijt en de auto kan gaan slippen. Houd uw voet op het rempedaal en rijd uit de slip.

De rotoren hebben dezelfde zorg nodig. De HO-regelgeving vereist dat de remblokken om de twee of drie jaar worden vervangen, dus het is raadzaam om ze elke zes maanden te laten inspecteren. Na verloop van tijd kan de remschijf verslijten en is het beter om deze te vervangen wanneer er tekenen van slijtage optreden. Dan zullen de rotoren moeten balanceren.

Met andere woorden, de volledige prestatie van het voertuig hangt af van het feit dat de remonderdelen dicht bij hun werkende staat zijn. U kunt iemand inhuren om het werk voor u te doen, als u niet over de kennis of vaardigheden beschikt. Maar dat is altijd duur, zeker als je te maken hebt met tweedehands voertuigen. Met alle nieuwe ontwikkelingen in de remsysteemtechnologie is een compleet vervangend remsysteem niet nodig. Wat wel nodig is, is goed onderhoud met regelmatige tussenpozen.

Het is altijd aan te raden om de auto uit te rusten met originele remonderdelen en niet met aftermarket-kopieën, omdat de originelen beter zullen presteren en het ontbreken daarvan rampzalig zal zijn.

Een andere optie is toeval bij toeval. Maar als dat gebeurt, is het toeval niet zo slecht. Hetzelfde voertuig kan iets beter of slechter presteren dan hetzelfde voertuig vanwege dat kleine verschil in het originele remsysteem en het voertuig erna. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, aangezien nieuwe en verbeterde remcomponenten worden uitgerold en de markt ze in grotere aantallen naar ons overzet. Ze zijn zo duurzaam dat ze de normale slijtagetest van duizenden auto's vrij gemakkelijk doorstaan.

Het antwoord op de eerder gestelde vraag is dus dat u aftermarket-remcomponenten alleen gebruikt als u daartoe gedwongen wordt. Het is niet nodig om altijd de essentiële onderdelen van uw auto te vervangen. Dat zou zonde van het geld en de tijd zijn. Vervang in plaats daarvan de niet-essentiële onderdelen van uw auto wanneer dat nodig is, of het nu gaat om betere prestaties of eenvoudig onderhoud.