Category

Hoe u het leven van uw auto kunt poetsen

Het waxen van uw auto is inderdaad een kunst en dus ook een complex proces omdat er verschillende kwaliteiten aan verbonden zijn. Veel van de gevestigde bedrijven in de industrie zullen slechts 2 fasen gebruiken, de eerste om de wasresten te verwijderen en de tweede om het voertuig te polijsten. We verwijderen de eerste fase, maar laten het residu op het voertuig achter, zodat verdere voorbereiding wordt gedaan vóór het polijsten. Pas nadat beide fasen zijn voltooid om het voertuig volledig voor te bereiden, gaan we het polijsten.

Het belangrijkste probleem hier is wat voor soort lak kies je? Om het oppervlak te conditioneren en te accentueren, wordt eerst een product op wasbasis gebruikt om aan te brengen en onmiddellijk gevolgd door polijsten. Dit is de enige soort lak die geschikt is voor kleine regio's. Wanneer is dan het juiste moment om de lak aan te brengen? Nou, het hangt af van degene die je gaat gebruiken, maar over het algemeen geven we de voorkeur aan drie stappen: een eerste poetsbeurt, een tweede poetsbeurt en tenslotte een derde poetsbeurt. Als we poetsmiddel aanbrengen, plakt de lak nauwelijks zelf, er is slechts een heel dun laagje nodig , de laag wordt de 'laagglans/glijder' genoemd. Als u laagglans / laagglans aanbrengt, volgt u de vuistregel. Het is niet nodig om veel lagen aan te brengen en elke laag moet onderscheidend zijn.

Een tweede stap moet worden toegepast waar we in korte tijd veel moeten polijsten, in dit geval zijn 4 lagen bijna genoeg, maar als je ongeveer 50% meer moet toevoegen voor een dikker, gladder uiterlijk, raden we aan ongeveer 3 lagen polijstmiddel toe te voegen.

De derde en laatste laag (voornamelijk de laatste) polijstmiddel wordt bijna altijd gebruikt bij gepolijst aluminium, gepolijste kunststoffen of wielen. Hier wordt glazuur aangebracht.

Het glazuurproces omvat het aanbrengen van een zeer dunne laag polijstmiddel, opnieuw zeer dun, schoon en lakveilig. De lak wordt vervolgens gladgestreken door regelmatig meer poetsmiddel toe te voegen, waarbij de gladheid en aspectverhouding in het oog worden gehouden. Het algemene doel van deze stap is niet om een ​​schijnbaar willekeurig, zwaar en vuil uiterlijk te creëren, maar om de zware producties te verwijderen die niet bedoeld waren om prachtige kunst te produceren, maar zwaar slijpen dat verf maalt en bleekt, waardoor een doffe uitstraling achterblijft.

We gebruiken hier soms polijstmiddelen met dubbele actie, omdat we het resultaat vaak aantrekkelijker krijgen dan de eerste met slechts enkele actie.

De poetsmiddelen worden over het algemeen op dezelfde manier gemaakt als individuele klikken. Een langzaam en langzaam polijsten met de hand zorgt voor een grotendeels trillingsbestendige afwerking, maar tegelijkertijd kunnen deze poetsmiddelen zeer zorgvuldig worden aangebracht.

Een laatste en nuttige professional. Hoe verlengt u de levensduur van de lak van uw auto?

Nadat je hebt geleerd hoe je de lak van een auto moet beschermen en polijsten, zou je bijna onmiddellijk resultaten moeten zien. De verhoogde efficiëntie zal direct merkbaar zijn en zal de restwaarde van de auto verhogen.

Het eigenlijke lakwerk zelf dient dan opnieuw opgebouwd te worden in de originele tint of kleur die oorspronkelijk is aangebracht, u wilt immers dat het eindproduct er mooi en natuurlijk uitziet.

Voor het reinigen van het lakoppervlak na het polijsten moet een autopolish op waterbasis of een synthetische lakreiniger worden gebruikt. Het is veel gemakkelijker om een ​​product op waterbasis te gebruiken dan om de lak met de hand te reinigen.

De polish in professionele polijstmiddelen die zijn ontworpen voor gebruik op de lak van voertuigen zijn voor dit doel ontworpen, ze zijn relatief 'glad' welk 'acement' van het product schoner is waardoor het over het oppervlak van de lak kan glijden bij correct gebruik en het belangrijkste is dat het vrij is van de productie van gedistribueerde materialen en ingrediënten.

U kunt een van deze producten gebruiken voor oude en huidige lak, bijvoorbeeld auto's, fietsen en motorfietsen en zelfs auto's met kale lak.

Wanneer het product voor het eerst op de afwerking wordt aangebracht, droogt het zeer snel en het is alleen nodig om een ​​klein stukje 'op te vegen' met een microvezeldoek microvezeldoek, omdat het product erg snel droogt.

U moet dit echter nog een paar minuten langer laten staan ​​voor een grondigere reiniging.

Het is mogelijk dat u de microvezeldoek na het reinigen opnieuw moet monteren, zodat het product de microvezeldoek beter kan reinigen en eventuele verontreinigingen van het oppervlak kan verwijderen voordat u het product opnieuw op de afwerking aanbrengt.

Als de handdoek echter na het opnieuw monteren vuil en bevlekt is (of de microvezeldoek niet meer schoon is), moet u een microvezeldoek gebruiken en alleen de bovenkant van de lak reinigen.

Na het reinigen met een microvezeldoek ben je klaar voor de tweede (of derde of vierde) stap en dat is het aanbrengen van een polijst- of kitproduct dat het lakwerk verder helpt uitharden en beschermen.

Voordat u begint met het aanbrengen van producten, denk eraan om het oppervlak dat u gebruikt schoon en droog te maken en breng producten eerst aan met een microvezeldoek, omdat het gebruik van agressieve producten de lak kan krassen of beschadigen.