Category

Hoe krijgt de batterij zijn energie?

Accu kopen Den Haa

Normaal heeft een auto zijn accu nodig om ongeveer een jaar mee te gaan of zelfs minder. Telkens als u de auto start, werken de alternator en de batterij voortdurend samen om de auto de stroom te geven die hij nodig heeft om te starten en te blijven rijden.Radio en lichten worden door de batterij gevoed. Hoe komt de batterij aan zijn energiebronnen? De dynamo produceert elektriciteit terwijl u de sleutel in het contact steekt. Die elektriciteit wordt dan via de draden naar de accu gestuurd. Bij de accu breken de chemische reacties tussen het water en het lood het water af en zetten het om in lood. Ze creëren een elektrische puls die door de draden naar de accu van de auto wordt gestuurd.

Hoe weet de accu wanneer hij moet worden opgeladen of wanneer hij weer de weg op moet? Zodra de dynamo een stroomstoot naar de accu stuurt, wordt deze opgeslagen in de accu. De batterij zou zelfs een geheugeneffect kunnen hebben en onthouden hoeveel energie er in de batterij beschikbaar is of dat er genoeg stroom in de batterij is om een signaal naar de dynamo te sturen en in principe opgeladen te blijven.

Stel je voor dat je auto maar één batterij had. Dan zou je één “reeks” batterijen hebben, en dat zou betekenen dat je auto met één batterij een bepaalde afstand zou kunnen afleggen. Nu zijn uw batterijen echter een stuk ingewikkelder. Eigenlijk zijn er twee accu’s in uw auto: de primaire die de primaire stroom levert aan de startmotor en de secundaire die vastzit en aangesloten is op de dynamo. Ook de spanningsregelaar tussen de accu en de dynamo is een andere accu, de “senior” accu. De dynamo wordt “gevoed” door zowel de primaire als de senior accu. Zodra de primaire accu in de ontsteking gaat, stuurt de spanningsregelaar (op de secundaire accu) stroom naar een bobine en brengt deze over op de bougies. De oudere accu kan ook stoppen met opladen als hij levenstekenen van spanningspieken van de primaire accu begint te zien. Dit zou een worst-case scenario zijn en zou niet voorkomen in een gloednieuwe auto, maar in een 3 jaar oude of oudere auto. Als de primaire batterij is gerepareerd of overleden, neemt de secundaire batterij de aandrijvingskracht over. Het resultaat is dat de secundaire batterij wordt opgebruikt terwijl de primaire batterij wordt gerepareerd of wordt opgebruikt tot deze helemaal leeg is!

Sulfatering is een continu proces in een elektrische batterij. Was ze goed na elke schoonmaakbeurt of vervanging en houd de buitenzijden zo schoon mogelijk. Deze accu’s kunnen net zo vuil worden als iemands auto of boot. Zorg ervoor dat de polen of kabels niet met olie zijn ingesmeerd, want dat zorgt voor een beschermende oxidelaag die tot sulfatering leidt. Zet een siliconen smeermiddel bijtende soda (kamertemperatuur) of een pot zwavelzuur onder de primaire accu. Het zuur in de oplossing zal ervoor zorgen dat het zwavelzuur de positieve en negatieve cellen gaat splitsen. Hierna wordt de accu grondig gereinigd en worden de zijkanten gereinigd met een postmengsel.375 tpm tussen de omwentelingen. Dit zorgt voor een zo goed mogelijke verbranding.

De spanningsregelaar die de 12 volt van de secundaire accu regelt, is een drukgecompenseerd apparaat. Het laat de spanning zo lang mogelijk maximaal oplopen. Daarom is het noodzakelijk de spanning te regelen atiren de juiste verhouding van primair en secundair. Een ontworpen spanningsregelaar maakt het mogelijk de spanning te regelen via een Standaard Elektronische Controle ((&)mersenneks. Het Check Engine-lampje op de meeste moderne auto’s betekent dat de oversnelheidsbeveiliging van de secundaire batterij op het punt staat op te treden als deze niet goed wordt onderhouden. Zorg ervoor dat u routine-onderhoud aan de batterij laat uitvoeren door een erkend servicecentrum. Punt gemaakt.

In auto’s tegenwoordig bevindt de primaire accu zich onder het vloercompartiment in de kofferbak of onder de zitting. U kunt verschillende primaire accu’s vinden die klein zijn met een stekker aan de bovenkant in de buurt van het midden van de vloer, in de motorruimte ofnethereum onder de stoel of gemonteerd bovenop de dynamo uiteindelijk verbonden met dealternator. In auto’s met elektronische regeling is de primaire accu aangesloten op de A-pool van de primaire dynamo. De accu bevindt zich achter in de motorruimte of onder een chassis. De lithium-technologie verandert de manier waarop accu’s worden gebouwd en we zijn waarschijnlijk in voor een verandering in de mogelijkheden van de lader in de toekomst.

Lees meer

Autogarage

Autobanden