Category

Hoe bereken je je motocross motor

Ktm achterbrug

 

 

 

Een belangrijke overweging bij de keuze om uw motor crossmotor te wijzigen is welk type van vering u zult gebruiken. Er zijn vele vering opties beschikbaar. Die hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het is verstandig om je behoeften te beoordelen en antwoorden te vervangen voor je persoonlijke voorkeuren. Bijvoorbeeld, als je een zachte vering gebruikt, dan zal een stijve vering beter zijn. Als u een zacht maar snel stuur gebruikt, dan zou een harde ophanging met kortere veren het beste zijn. Als u een zachte achterschokdemper gebruikt (Bijvoorbeeld de Ktm achterbrug ), dan zou een harde achterschokdemper beter zijn.

De volgende stap is het beoordelen van de capaciteiten van uw motorfiets. Kan hij omgaan met snelheid, afstand en hellingen? Kan hij over grote rotsen springen en over een ladder? Zal hij ook op zand kunnen rijden? Voor de meeste gemodificeerde crossmotoren is het antwoord op de eerste twee vragen ja, maar de laatste vraag kan het beste worden overgelaten aan degenen die van off-road rijden houden. Als je een crossmotor aanpast om off-road te gebruiken, dan kan een normale vering niet voldoende zijn. Het is gebruikelijk om de schorsing gewicht augments die de ophanging zal verstijven te installeren. Deze systemen zijn heel betaalbaar en een zinvolle investering in de richting van de verbetering van uw off-road ervaring.

Als u het modificeren van uw motorcross worden gebruikt in rally stijl racen, dan zal een andere set van schorsing beugels nodig zijn, alsmede een stuurinrichting stabilisator. Het is gebruikelijk om de schokdempers te monteren en de stabilisator te installeren op de plaats van de schokdemper in de fabriek. Maar er zijn ook enthousiastelingen die de schokdempers buiten de motorfiets monteren. Het is een populair en veel besproken onderwerp onder de liefhebbers van de verschillende soorten van vering. Er zijn rekken die het mogelijk maken de rijder om riemen op te slaan buiten de motor, en eventueel verplaatsen van de stabilisator in en uit als dat nodig is.

Factoren zoals de rijafstand, de sprongfactoren, de helling, de rijbreedte, de hoogte van de ophanging, het gewicht en het merk en model van het voertuig zijn ook van invloed op de algemene prestaties van de machine. In sommige extreme off-roadomstandigheden zijn off-roadbanden nodig. Deze banden zijn niet geschikt voor gebruik op verharde wegen. In dergelijke gevallen zijn off-roadbanden vereist. Deze speciale banden worden meestal gemonteerd op wielen met een diep loopvlak. Deze banden zijn gemaakt van hightech rubber, en ze staan bekend om hun uitstekende grip in zand en modder.

Alvorens off road avonturen te beginnen, moet men nadenken over essentiƫle uitrusting. Dit zijn items die nodig zijn om de veiligheid en het comfort vast te stellen. Alvorens een motorcross te monteren, is het verstandig om na te denken over de lading die de motor kan dragen, de vering, de banden en de rem. De belasting kan variƫren van de zware banden van het merk Rain X tot de lichte Xtreme Mud Series banden. Het is noodzakelijk om de banden goed te monteren en bovenal is het noodzakelijk om te controleren of de vering goed kan presteren of niet. Hoe licht de lading ook is en hoe goed het veersysteem ook is, het rijcomfort zal in het gedrang komen.

lees meer: